Može li vam promjena načina punjenja telefona uštedjeti novac?

Uporedili smo punjenje vašeg mobilnog telefona preko noći sa punjenjem baš kada vam je potrebno, da vidimo koliko je novca moguće uštedjetiUporedili smo punjenje vašeg mobilnog telefona preko noći sa punjenjem baš kada vam je potrebno, da vidimo koliko je novca moguće uštedjeti.

Kako cijene energije rastu i rastu, mnogi od nas pažljivije ispituju koliko energije koristimo.

Gotovo svi imaju mobilni telefon, a s obzirom na to koliko ih koristimo, znamo da se ljudi pitaju da li se može uštedjeti način na koji naplaćuju svoj.

Odlučili smo to saznati tako što smo istražili cijenu punjenja mobilnog telefona kada vam je potreban u odnosu na punjenje preko noći.

 

Punjenje mobilnog telefona drugačije, koja je razlika u cijeni?Uzeli smo četiri različita mobilna telefona različite starosti i marke i izmjerili kilovat sate energije koji se koriste za tri popularna scenarija punjenja:

Punjenje preko noći Stavili smo svaki telefon da se puni kada je baterija pala na 20% preostale, i ostavili ga da se puni sedam sati.

Punjenje kada vam je potrebno (20 do 100%) Svaki telefon stavljamo da se puni kada padne na 20% preostale baterije. Ostavili smo ga da se puni, a zatim ga isključili kada je telefon dostigao 100%.

Punjenje kada vam je potrebno (30 do 80%) Svaki telefon stavljamo na punjenje kada se baterija smanji na 30%. Ostavili smo ga da se puni, a zatim ga isključili kada je telefon dostigao 80% napunjenosti.

Punjenje mobilnog telefona košta manje od jednog penija po punjenju. Ako ga ostavite uključenog preko noći, troši se malo više energije, ali najviše što je naše brzo istraživanje pokazalo da biste mogli uštedjeti ako punite telefon kada vam zatreba.

Ako imate više telefona u svom domu ili mislite da je punjenje telefona koristeći najmanje moguće energije nešto što želite da uradite, onda će to zadržati još nekoliko penija u banci, ali to neće napraviti veliku razliku u vašoj energiji račune.

Uštedi još više

Lista za kupovinu BETA

Lista za kupovinu je naš praktični alat koji Vam omogućava da kreirate svoju listu za kupovinu. Vaša lista je spašena na Vašem uređaju i možete joj pristupiti pri sljedećoj posjeti supermarketu.