9 načina da prepolovite svoj račun za namirnice

Jeste li umorni od trošenja malog bogatstva na namirnice svakog mjeseca? Ako tražite načine da prepolovite svoj račun za namirnice, na pravom ste mjestu! Evo 9 efikasnih načina da uštedite novac na kupovinu namirnica:

1. Kupujte u trgovačkim lancima. Trgovački lanci kao što su Bingo, Robot, Belamionix, imaju znatno niže cijene proizvoda u odnosu na lokalne trgovine.

2. Kupujte generičke marke. Generički proizvodi robne marke često su jednako dobri kao i njihovi brendiran konkurenti, ali mogu biti znatno jeftiniji.

3. Planirajte svoju kupovinu unaprijed. Prije nego što krenete u kupovinu, napravite listu proizvoda koje planirate kupiti i na taj način izbjegnite impulsivnu kupovinu.

4. Koristite kataloge. Katalozi mogu biti odličan način da uštedite novac na namirnicama, ali budite sigurni da ih koristite samo za artikle koje ste već planirali kupiti.

5. Kupujte na veliko. Kupovina nekvarljivih stvari, kao što su tjestenina i konzervirana roba, na veliko može vam uštedjeti novac na duge staze. Samo budite sigurni da imate dovoljno prostora za skladištenje i izbjegavajte kupovinu više nego što možete iskoristiti prije isteka roka.

6. Kupujte smrznuto voće i povrće. Smrznuto voće i povrće je često jeftinije od svježeg i duže traje. Osim toga, jednako su hranljivi!

7. Izbjegavajte unaprijed izrezane i prethodno upakovane artikle. Prethodno rezani i upakovani artikli, kao što su salate u vrećicama i narezano voće, su zgodni, ali mogu biti znatno skuplji nego da kupite cijeli proizvod i sami ga narežete.

8. Koristite gotovinu ili debitnu karticu. Studije su pokazale da ljudi imaju tendenciju da troše manje kada koriste gotovinu ili debitnu karticu, za razliku od kreditne kartice. Pokušajte koristiti jedan od ovih načina plaćanja prilikom kupovine namirnica kako biste izbjegli prekomjernu potrošnju.

9. Ne kupujte kada ste gladni. Dobro je poznata činjenica da kupovina namirnica na prazan želudac može dovesti do prekomjerne potrošnje. Pokušajte pojesti laganu užinu ili obrok prije nego odete u trgovinu kako biste izbjegli iskušenje.

Primjenom ovih 9 načina uštede, lako možete prepoloviti svoj račun za namirnice i početi štediti novac na kupovini namirnica!

Uštedi još više

Lista za kupovinu BETA

Lista za kupovinu je naš praktični alat koji Vam omogućava da kreirate svoju listu za kupovinu. Vaša lista je spašena na Vašem uređaju i možete joj pristupiti pri sljedećoj posjeti supermarketu.